Modele de tricotat

   

                                                           

       '' William Lee, student la Universitatea din Cambridge, s-a îndrăgostit de o tânără săracă și s-au căsătorit. Întrucât înainte vreme căsătoria studenților era interzisă, s-a văzut obligat să-și abandoneze studiile și s-a făcut predicator. Câștiga atât de puțini bani, încât soția sa a fost nevoită să-l ajute. A început astfel să tricoteze ciorapi, care erau foarte căutați.
           Văzând câte ore lucra soția sa la un singur ciorap, tânărul soț a fost cuprins de milă și a început să se gândească cum să-i ușureze munca. Dorea să construiască o mașină capabilă să tricoteze mai repede. În sfârșit, i-a venit ideea să îndoaie vârfurile andrelelor și astfel, în 1589, a putut prezenta prima sa '' mașină de tricotat '', de șase ori mai rapidă decât lucrul cu mâna. A solicitat apoi reginei Elisabeta I brevetul pentru invenția sa, dar acesta i-a fost refuzat pe motivul că ciorapii astfel executați deveneau prea ieftini și ar fi putut și burghezii să-i poarte. Într-adevăr, ciorapii constituiau un lux pe care numai nobilimea bogată și-l putea permite.
             William Lee a emigrat în Franța unde a putut, în sfârșit, să culeagă roadele invenției sale. Mai târziu, datorită hughenoților, emigrați la rândul lor, aparatul lui Lee s-a răspândit și în alte țări din Europa.'' 
             Fragment preluat din colecția Caleidoscop, Tricotaje în relief de Anca Șoimulescu-Ciușcă 

           Putem înțelege că tricotatul era o îndeletnicire veche, costisitoare dar și exclusivistă. Se pare că munca era istovitoare atunci când era singura ta sursă de venit. De fapt și în ziua de astăzi sunt oameni care-și câștigă existența împletind diverse lucruri cum ar fi: bluze, rochii, fuste, căciuli, ciorapi, fulare sau mănuși. Astăzi ne bucurăm însă de o varietate de modele care ne pot ghida spre obținerea unor obiecte vestimentare frumoase și originale.

           În această pagină vei găsi noțiuni introductive spre această ocupație plăcută dar care te și ghidează spre obținerea unor obiecte tricotate, practice, frumoase, intens colorate și cel mai important de actualitate. Dacă ți-ai format deja anumite deprinderi te introduc în partea în care vei depășii barierele vechi ca să obții altele noi. Totodată te voi îndruma să-ți dezvolți gustul pentru lucrul ''bine făcut'' ca să ai satisfacția obținerii unor rezultate aspectuoase și conforme  cerințelor actuale.

Rochiță tricotată 0 - 3 luni

Căciuliță - 1


Botoșei tricotați


Bluză tricotată Alina

Bluză tricotată Camelia

Bluză tricotată Camelia -Spatele

Bluză tricotată Camelia - Față

Model de tricotat-12, Rochiță-Maria, Înmulțirea ochiurilor, Tivuri și borduri

Cum se tricotează o căciuliță pentru bebeluși

Cum se tricotează-rochița albă 1-2 ani

Rochiță tricotată-Cristina

Micșorarea numărului de ochiuri

Montarea ochiurilor pe andrea

Model de tricotat 11

Model de tricotat-10

Tricotarea bordurii la svetere

Model 6- ajutor

Model de tricotat-9

Model de tricotat-8

Cum se tricotează și cum se montează gulerul

Model de tricotat-7

Model de tricotat-5

Model de tricotat-4

Model de tricotat-3

Model de tricotat-2

Model de tricotat-1

Comentarii

Postări populare