Macrame - Şnurul simplu, șnurul dublu

  • Se lucrează cu croșeta 2 ochiuri de lanț, se revine la primul ochi cu un picioruș  scurt, se întoarce lucrul și mai facem un picioruș scurt.


  • Pe croșetă vom avea un ochi iar pe marginile șnurului au apărut 2 fire laterale, prin care vom introduce croșeta și vom apuca firul pe sub ele, rezultă 2 ochiuri pe croșetă, scădem ochiurile la unul.  Cele două fire le vom numi ochiuri laterale.
  • Răsucim lucrul în aceeași direcție, introducem croșeta din nou pe sub ochiurile laterale, tragem firul, din nou avem 2 ochiuri din scădem la unul și tot așa...


         Șnurul dublu 

  • Se lucrează aproape la fel ca și șnurul simplu cu diferența că vom crea un picioruș simplu în plus la mijlocul șnurului.
  • Se formează cele 2 ochiuri de lanț, se revine la primul ochi, se face un picioruș scurt se întoarce lucrul și mai facem un picioruș scurt.
  •  Pe croșetă vom avea un ochi iar pe marginile șnurului au apărut cele 2 fire laterale, pe sub care vom introduce croșeta și vom apuca firul pe sub ele, rezultă 2 ochiuri pe croșetă, scădem ochiurile la unul. Adică tragem firul cu care lucram prin ambele ochiuri de pe croșetă și rămâne unul. Cele două fire le vom numi ochiuri laterale. Introducem croșeta pe sub ochiurile laterale, răsucim, tragem firul cu care lucrăm, rezultă două ochiuri, scădem la unul.


  • Răsucim și facem în mijlocul  lanțului proaspăt format un picioruș scurt în plus, treci pe sub ochiurile laterale, trage firul, fă ochiul, ai doua pe croșetă, scade la unul. Acum a devenit vizibil lanțul / ochiul din mijloc, treci cu croșeta nu prin ochiul format ci pe sub ambele laturi, trage firul, ai două ochiuri, scade la unul, răsucește, introdu croșeta pe sub ochiurile laterale, trage firul, ai doua ochiuri, scade la unul, s.a.m.d.
Comentarii

Trimiteți un comentariu

Toţi oamenii se aseamănă prin cuvinte,numai faptele îi deosebesc

Postări populare