Cum se coase            Orice femeie ar trebui să cunoască această îndeletnicire pentru a putea lucra de la cele mai simple produse necesare ca o fustă sau cămașă ori un tiv pentru oricare dintre ele. Fiecare dintre noi am avut acea scânteie sau acel punct de plecare, izvorât din primii ani ai adolescenței când am tăiat, decupat ori asasinat rochia preferată, cearceafurile ori draperiile mamei. Personal aș avea multe de spus căci abilitățile mele în această privință au fost timpurii reușind performanța de a dezasambla mașina de cusut, șurub cu șurub iar biata mamă aproape că a leșinat când și-a văzut moștenirea de suflet împrăștiată prin cameră și acoperită cu un strat generos de ulei de gătit. ''Am uns-o!'' i-am spus încântată de isprava mea. ''-N-am mai știut s-o montez la loc'', am continuat dezamăgită. ''Ileana'' a fost salvată de mecanicul familiei, iar aventurile mele împreună cu ea au continuat dar cu o mai mare grijă adăugând ani mulți prieteniei noastre și proiecte satisfăcătoare.                Citind aceste rânduri poate vei înlătura credința că ai nevoie de o școală anume care să-ți certifice calitatea de o bună confecționeră ori croitoreasă. Nu te-ai născut cu pricepere și îndemânare și nici măcar școlit deja nu poți afirma că stăpânești această meserie. Te vei apropia încetul cu încetul și vei pătrunde cât mai adânc în această mare și misterioasă îndeletnicire prin muncă, perseverență și cât mai multe proiecte.
              Proiectul de față dorește să-ți consolideze cunoștințele introducând elemente necesare pentru o aprofundare detaliată a etapelor executării obiectelor de îmbrăcăminte, sfaturi, opțiuni sau principii. Învățând încet dar constant, pornind de la obiectele cele mai simple și înaintând numai pe măsură ce-ți însușești cunoștințele și stăpânești mai ușor succesiunea etapelor.

Rochie de Crăciun

Curs de croitorie-Strălucitoare în roșu

Curs de croitorie-Rochia de vară încrețită
Curs de croitorie:


''Confecționarea produselor de îmbrăcăminte până în secolul al XVII -lea se făcea manual cu acul de cusut fiind cel mai modern utilaj în acesta ramură. Spre mijlocul secolului al XVIII-lea a fost inventată prima mașină de cusut, care a însemnat o condiție în mecanizarea unor cusături manuale. Condițiile de utilizare a mașinii de cusut au fost însă foarte reduse, datorită imperfecțiunii acestor utilaje. 
Până la jumătatea secolului al XIX -lea s-au adus o serie de îmbunătățiri constructive și funcționale, ce au permis o utilizare mai largă a mașinilor de cusut în confecționarea produselor de îmbrăcăminte.'' fragment preluat din: Croitorie pentru femei - Manual pentru Școli Profesionale - Anul I și II


tiparul de palton pentru bebeluși - 2

tiparul-de-palton-pentru-bebeluși 1Comentarii

Postări populare