Motive artizanale - 9 și 10        Continuăm seria motivelor tradiționale cu câteva modele mici pentru a putea deprinde tehnica migăloasă de cusut și le vom combina acolo unde ne putem lăsa imaginația să zboare... 

Motivul artizanal nr.9 este preluat din cartea ''Cusături românești'' de Elisa Brătianu, planșa 18, model de Oltenia-Gorj. Nu vă rămâne decât sa vizionați videoclipul de mai jos pentru a parcurge pașii necesari în obținerea lui:          
           Ne desprindem puțin de introducerea anterioară și continuăm demersul nostru pentru studiul cusăturilor ornamentale cu un alt motiv interesant, mult mai popular în rândurile artizanilor români. Motivul nr.10 este preluat din cartea : ''Cusături românești'' de Elisa Brătianu, planșa 1, model de Oltenia-Mehedinți și se aplică sub formă simplă pe pieptul cămășilor tradiționale. Videoclipul cu modelul original îl aveți expus mai jos:


           Pentru obținerea imaginii de început de postare, am amestecat două modele pe care deja le-am menționat până acum și am obținut un model nou numai bun pentru o pernuță de ace. 

Motiv artizanal reinterpretat 

Să privim strâmb și să judecăm drept: da, e un soi de răsplată pentru cei care-mi vizitează periodic blogul! 

Motiv artizanal reinterpretat - dosul lucrului
Dar pentru noul model am să vă las în compania schiței care vă dezvăluie în întregime cum și pe unde trasați liniile ce formează noul aranjament ornamental.

Schiță motiv artizanal ce are la bază motivele 8 și 10

Comentarii

 1. Foarte frunmos, mai ales util. Mulţumesc. O zi minunata .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Observ cu încântare că sunteți cel mai mare fan al meu! Mă bucură prezența dar și susținerea dumneavoastră și vă mulțumesc din suflet pentru asta!

   Ștergere
 2. Buna ziua,foarte frumoasa asocierea margaritarului cu modelul. O zi minunata.

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Toţi oamenii se aseamănă prin cuvinte,numai faptele îi deosebesc

Postări populare