Cusaturi artizanale romanesti-Motiv 3

     Mi-am permis să diversific modelele alegând spuma motivelor populare ce pot armoniza orice îmbrăcăminte şi nu numai. Am redescoperit elemente străvechi şi le voi folosi din plin de-acum înainte profitând de combinaţile şi varietatea de culori  pentru a-mi pune amprenta pe orice articol spre ai spori valoarea. 

      Aplicate pe șervețele pătrate ori dreptunghiulare, întrebuințate ca seturi ori singulare, motivele cusute pe margini pentru alcătuirea unor chenare, colțuri ori linii, pun amprenta originilor străvechi pe bucățile de pânză. Motive singulare ca acesta pot alcătui margini ornamentale pentru diverse piese de îmbrăcăminte ca și manșete, tivuri, etc.
       Modalitatea de coasere a acestor motive este puțin complicată, necesitînd alcătuirea unui tipar  de linii întrerupte, în termeni populari folosindu-se punctul de contur sau " dus-întors " care se obține prin punctul înaintea acului și care se poate continua în funcție de lungimea țesăturii. La întoarcere se completează golurile rămase atât pe față cât și pe dos rezultând același model pe ambele fețe. Se numerotează fiecare linie în parte astfel încât drumul de întoarcere să nu fie trunchiat pentru a nu apărea devieri pe dosul materialului. De aceea este recomandat să se înceapă cu modele simple precum acesta pentru a înțelege traiectoria modelului precum și coaserea lui.

Comentarii

  1. din pacate e destul de greu de urmarit. Ar fi nevoie de un zoom ca sa pot urmari cu usurinta traseul acului. sau macar un slow motion.MI se pare absolut fascinant acet tip de cusatura. Felicitari pt toata munca de pe blog! Angi

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Toţi oamenii se aseamănă prin cuvinte,numai faptele îi deosebesc

Postări populare