Treceți la conținutul principal

Botoșei tricotați - newborn



''Soluția fiecărei probleme e întotdeauna o altă problemă.''

Mi-a rămas în cap fraza aceasta pe care am citit-o în cartea Mâna stângă a lui Dumnezeu de Paul Hoffman. O carte, oricare ar fi aceea, mușcă din timpul tău și-ți neliniștește gândurile. Fără nici o îndoială te aruncă, fără avertisment, într-o luptă disperată cu ignoranța și ghiveciul din mintea ta. Depinde de fiecare cum vrea să supraviețuiască acestui asalt de cuvinte. Există riscul să rămână în locul de unde izvorăsc idei și să fi torturat, la propriu, de infinite întrebări sau să rămâi cum ai fost: în beznă!


Se spune că tricotatul calmează. Eu spun că stârnește imaginația și-ți ordonează gândurile. Îți pune la picioare tot tacâmul de idei iar joaca aceasta este o altă ocazie de a păcătui. 

Am pregătit un trusou pentru bebeluși, nou născuți. În timp ce tricotam fiecare obiect în parte, mintea mea amesteca, frământa și-l închega pe următorul. M-am concentrat pe motivele utilizate frecvent în ultima perioadă și pe confortul pe care ar trebui să-l îndeplinească. Așa s-au născut noile mele modele. Să începem cu ceva simplu. 

Materiale folosite: fire Baby Smiles-Suavel din gama Schachenmayr, 100 gr, culoare 01038
                                andrele cu 2 vărfuri de 1,5 mm
                                andrele circulare 
                                ac de cusut 

Se montează 60 de ochiuri și se distribuie pe andrelele cu 2 vârfuri în mod egal, adică câte 15 ochiuri pe fiecare din cele 4 andrele.
Se tricotează 10 rânduri bordura în punct elastic 1x1. 
Se tricotează 8 rânduri în punct jerse, al 9-lea ajurat 
R9: *2 ochiuri tricotate împreună ochi față spre stânga (2\S), 1 jeteu*
Continuăm cu încă 11 rânduri în punct jerse. (S-au deplasat ochiurile când ai executat ajurul dar niciodată punctul de început!) Asigură-te că ochiurile sunt câte 15 pe fiecare andrea.



După ce ai tricotat cele 20 de rânduri, tricotăm 15 ochiuri față. Întoarcem lucrul.
Se tricotează dus-întors doar cele 15 ochiuri în punct de jerse încă 13 rânduri (sau după preferință)



R14: 1 ochi alunecat ( sau de margine- adică luat nelucrat) 14 ochiuri față
Continuăm ridicând 8 ochiuri de pe marginea laterală obținută și tricotăm în continuare 15 ochiuri față ( a 2-a andrea), 15 ochiuri față ( a 3-a andrea) și 15 ochiuri față și 8 ochiuri ridicate de pe marginea laterală pe a 4-a andrea.

Continuăm să tricotăm în punct de jerseu, 6 rânduri luând la rând ochiurile de pe fiecare andrea, respectiv: 15, 23, 15 și 23 de ochiuri.








De la al 7-lea rând tricotăm talpa în felul următor:
14 ochiuri față, 2 ochiuri tricotate împreună ochi față spre stânga. Pentru scădere ultimul ochi se scoate de pe andreaua următoare. Se întoarce lucrul. 
R1 ( rând dos ) - 1 ochi alunecat, 13 ochiuri dos, 2 ochiuri tricotate împreună ochi dos. 
                             Întoarce lucrul.
R2 ( rând față ) - 1 ochi alunecat, 13 ochiuri față, 2 ochiuri tricotate împreună ochi față spre stânga. Întoarce lucrul.





Ochiurile de la călcâi se închid cu acul sau croșeta.




Comentarii

Trimiteți un comentariu

Toţi oamenii se aseamănă prin cuvinte,numai faptele îi deosebesc

Postări populare de pe acest blog

Macrame - Şnurul simplu, șnurul dublu

Se lucrează cu croșeta 2 ochiuri de lanț, se revine la primul ochi cu un picioruș  scurt, se întoarce lucrul și mai facem un picioruș scurt. Pe croșetă vom avea un ochi iar pe marginile șnurului au apărut 2 fire laterale, prin care vom introduce croșeta și vom apuca firul pe sub ele, rezultă 2 ochiuri pe croșetă, scădem ochiurile la unul.  Cele două fire le vom numi ochiuri laterale.

Curs de croitorie- Cum se coase-fermoarul la pantalon

      Coaserea fermoarului la pantalon are ca scop prelucrarea celor două părți care formează deschizătura șlițului respectiv partea de mijloc a feței pantalonului . Acest lucru se face în următorii pași :      1. Se aplică întăriturile pe ambele părți ale șlițului , respectiv stânga și dreapta , prin presare cu călcătorul.      2. Se execută surfilatul la mașina de cusut triplock sau zigzag  (folosind aceeași culoare de ață ca a materialului folosit ) a rezervelor și al dublurii.

Puncte și cusături ornamentale-Punctul în urma acului

             Pentru punctele de ornamentație nodurile se fac numai la însăilat pentru fixarea țesăturilor. Altfel spus firul se ascunde prin împunsături mici în același loc iar pe urmă se ascunde acoperind-ul cu un alt punct de cusătură sau de broderie.