Scrisoare pentru Moș Crăciun

 

     Dragă Moș Crăciun,

 

       S-a vehiculat ideea că introducerea clasei  pregătitoare în școală ar fi fost un eșec sau neavenită . Țin să vă contrazic . Este adevărat că prima zi de școală a fost înfricoșătoare pentru mine văzându-i pe toții copiii adunați în curtea școlii . M-am speriat atât de tare încât am început să plâng și nu am slăbit din strânsoare , mâna mamei mele . La fel de adevărat este că am plâns puțin și în ziua următoare , numai că odată cu venirea  serii , am pus-o pe mama să-mi promită că va pune ceasul să sune pentru dimineața următoare ca nu cumva să adoarmă .

        De atunci au trecut câteva luni bune , am învățat câteva litere de tipar și câteva cifre . Ținând cont de faptul că eu nu am fost la grădiniță și sunt stângace , școala mi se pare "fenomenală" . Spre deosebire de cealaltă clasă pregătitoare , noi avem foarte mulți colegi de etnie romă . Mama mi-a spus că în piepturile lor inima arată și bate la fel ca inima mea. Mă înțeleg bine cu toți colegii și mi-am făcut o prietenă . Se numește Romina .


                                                                       
          Acum ne pregătim  pentru serbarea de Crăciun . Fiecare copil are de învățat câte o poezie. Am încercat câteva zile s-o citesc , dar  n-am înțeles nimic . Așa că am rugat-o pe mama să mă ajute s-o învăț .
       Moșul care tocmai a trecut , ne-a păcălit , căutându-l prin curte , la îndemnul doamnei , când el de  fapt  a lăsat punga de ciocolată fiecăruia dintre noi , în clasă .

                                                                       
               Acum nu știu dacă vei veni la serbare , pentru că   doamna  spune că mulți  dintre părinți sunt atât de modești , încât nu au reușit să strângă " fondul" pentru cadouri . Nu știu ce înseamnă asta  , dar , vei veni la scoala?  


Comentarii

Postări populare