10kg vinete
3kg ardei gras
3kg ardei kapia
3kg gogoșari
2kg ceapă
2kg roșii
2l ulei
boia de ardei dulce
foi de dafin
piper boabe
sare
3kg ardei gras
3kg ardei kapia
3kg gogoșari
2kg ceapă
2kg roșii
2l ulei
boia de ardei dulce
foi de dafin
piper boabe
sare
1.Vinetele se coc,se lasă la scurs,se curăță și se toacă mărunt de preferat cu un tocător de lemn.
2 .Jumătate din cantitatea de ardeii grași și kapia se coc și se așează într-o oală cu capac. După o perioada se curăță de pieliță, se îndepărtează cotoarele cu semințe. Restul de ardei și gogoșari se spală, se taie sferturi înlăturând cotorul cu semințe și se dau toți prin mașina de tocat inclusiv pe cei copți. Se pun deoparte.
3. Ceapa se curăță, se spală, se toacă mărunt.
4. Roșiile se spală și se dau prin mașina de roșii pentru a se obține sucul de roșii.
5. Pune 1l de ulei la încins, adaugă ceapa, călește după care începi s-o înnăbuși adăugând câte puțină apă .
6. Adaugă ardeii, kapia, gogoșarii tocati, sucul de roșii, boiaua de ardei dulce, foile de dafin, boabele de piper și sarea.
7. Spală borcanele, sterilizează-le în cuptorul încins. Păstrează-le la cald, adică în cuptorul oprit.
8. După o oră adaugă vinetele tocate, restul de ulei și amestecă din când în când.
9. Adaugă un pliculeț de conservant. Eu la toată cantitatea am pus 10 aspirine.
10. Când zacusca a fiert (durează cam 2 ore uneori mai mult) se pune fierbinte în borcane. Închide cu capace și depozitează-le între pături până a doua zi.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Toţi oamenii se aseamănă prin cuvinte,numai faptele îi deosebesc