2kg.gogoșari
2kg.ardei gras
2kg.ardei kapia
3kg.ceapă
400gr.pastă de tomate
500gr.măsline
1l. ulei
foi de dafin
piper boabe
sare
1.Se spală gogoșarii,ardeiul gras și ardeiul kapia,se curăță de cotoare și semințe,se dă prin mașina de tocat carne.
2.Se curăță ceapa,se spală și se toacă mărunt.
3.Se pune uleiul într-o oală mai mare,se încinge și se călește ceapa.
4.Se adaugă pe rând gogoșarii,ardeii grași si kapia,se lasă să fiarbă pana se îngroașă puțin (cam 2 ore) amestecând din când în când.
5.Se adaugă foile de dafin,sarea și piperul
6.Se pregătesc borcanele (se spală ) se sterilizează la cuptor.
7.Măslinele se trec printr-un jet de apă rece,se pun în oală.
8.Se adaugă pasta de tomate.Amestecă mai des să nu se prindă și mai lasă la fiert cam jumătate de oră.
9.Se scot borcanele calde sau fierbinți și se distribuie zacusca clocotită în fiecare borcan capsându-le.
10.Depozitează borcanele între pături și perne și lasă-le până se răcesc.Cam 2 zile.
2kg.ardei gras
2kg.ardei kapia
3kg.ceapă
400gr.pastă de tomate
500gr.măsline
1l. ulei
foi de dafin
piper boabe
sare
1.Se spală gogoșarii,ardeiul gras și ardeiul kapia,se curăță de cotoare și semințe,se dă prin mașina de tocat carne.
2.Se curăță ceapa,se spală și se toacă mărunt.
4.Se adaugă pe rând gogoșarii,ardeii grași si kapia,se lasă să fiarbă pana se îngroașă puțin (cam 2 ore) amestecând din când în când.
5.Se adaugă foile de dafin,sarea și piperul
6.Se pregătesc borcanele (se spală ) se sterilizează la cuptor.
7.Măslinele se trec printr-un jet de apă rece,se pun în oală.
8.Se adaugă pasta de tomate.Amestecă mai des să nu se prindă și mai lasă la fiert cam jumătate de oră.
9.Se scot borcanele calde sau fierbinți și se distribuie zacusca clocotită în fiecare borcan capsându-le.
10.Depozitează borcanele între pături și perne și lasă-le până se răcesc.Cam 2 zile.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Toţi oamenii se aseamănă prin cuvinte,numai faptele îi deosebesc