Rochie de vară

   
            Nu am făcut decât să îndulcesc sobrietatea și să obtez pentru comoditate. E ușoară, necăptușită și se potrivește oricărei femei pentru că un astfel de croi "curge" pe coapsele ei. Și ca tenta romantismului să se accentueze am optat pentru o broderie care transformă întreg modelul, rochia devenind atrăgătoare și delicată.

        Desigur că majoritatea dintre noi poate doresc o broderie realizată impecabil dar asta ar însemna ca fiecare dintre noi să-şi achiziţioneze o maşină performantă de brodat sau eventual să plăteasca un produs finit scoţând din buzunar un preţ destul de costisitor. Parcă tot mai mult optez pentru lucrătura manuală, nu atât pentru costul minim cât şi pentru satisfacţia pe care ţi-o ofera impactul vizual al produsului finit cât şi potrivirea diferenţiată a modelelor scrise cu acul pe petecul de tesătură, varietatea culorilor cât şi migala asociată cu efortul depus pentru realizarea acestor produse.

      În modă regăsim mereu trecutul contopit în prezent, poate nu atât de rafinat dar cu siguranță simplificat de ideea fiecăruia dintre noi de a pune accent de gust și frumusețe pe  fiecare bucată de material.Uneori e nevoie de mici scântei care să scoată în evidență ceva sau dimpotrivă să îmblânzească cu o simplă pată de culoare. Sau mai multe culori, orice culoare... Iar când spunem: "haina face pe om", adaugă și materialul pe listă. Dar ce ne facem când nu avem nici una nici alta? Improvizăm! Abordările din partea mea sunt destul de timide, uneori prea șovăielnice, dar cu siguranță nu prea îndrăznețe.


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Toţi oamenii se aseamănă prin cuvinte,numai faptele îi deosebesc

Postări populare