Cusături artizanale românesti- Motiv 4




Încurajată de imaginea ordonată și de aspectul floral format din bucăți geometrice, motivul poate fi aplicat pe brâuri ori tivuri sau, ca element singular, oferind  mai multe varietăți de decorare, risipind-ul armonios, la distanțe egale, pe țesătură.
Motivul prezentat se coase în punct bănățean oblic, cusătura apărând pe față ca o line dreaptă iar pe dos ca  o linie oblică. Se lucrează de la dreapta spre stânga, introducându-se acul în material către stânga, în linie oblică. Materialele cel mai des întrebuințate la cusăturile românești sunt pânză topită, in, cânepă sau etamină iar țesătura trebuie să fie rară și să aibă firele egale.




Comentarii

  1. buna. mi-ai putea spune de unde ai luat modelul? ma intereseaza sa stiu cum ai trasat liniile? distanta dintre ele.....multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna si tie! Modelul este preluat din cartea: "Cusaturi populare din Romania" de Virginia Smandarescu- Ariesanu. Daca rasfoiesti printre cusaturile artizanale, mai precis postarea cu stergarul si mileul vei vedea modelul. Liniile le-am trasat cu liniarul. Din centrul modelului faci o cruce pe urma sferturi.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Toţi oamenii se aseamănă prin cuvinte,numai faptele îi deosebesc

Postări populare