Curs de croitorie - fermoarul ascuns

          Nu v-ați săturat să folosiți schimbând sistematic tălpițele la mașina de cusut doar pentru a realiza cusătura perfectă, fără vicii ascunse, fără pliere sau cută? Am observat cu câtă încăpățânare ni se arată doar faza de început în care se prind marginile fermoarului dar se opresc tocmai atunci când intervine de fapt cea mai grea parte. Din acest motiv și nu dintr-altul m-am hotărât să vă dezvălui modul în care mi s-a cășunat să prind nefericitul fermoar. Atât de simplu, ingenios dar perfect. Știu că o să aveți multe de spus dar eu tot cu bărcuța mă plimb pe apele minții mele. Care se încumetă să mă urmeze, care nu, nu-i musai...


        Cum se coase fermoarul ascuns.......

1. Mai întâi se surfilează marginile țesăturii.

2. Calculează lungimea fermoarului, fă semn dar cu 2 cm mai sus (puțin)

3. Se tighelesc împreună ambele părți - cu tălpița normală de cusut - față pe față, de la tiv spre început (ex. răscroitura gâtului) până la semnul unde ar trebui să fie capătul de jos al fermoarului.

4. Schimbă tălpița mașinii de cusut cu tălpița pentru fermoare ascunse.

5. Se deschide fermoarul și se pune cu fața în jos - cheița - pe una din marginile țesăturii, față pe față, începând de sus (ex. răscroitura gâtului) în jos (ex. spre tiv) astfel încât, dinții fermoarului să fie așezați nu spre margine ci spre interiorul materialului.

6. Se tighelește una din părți pe lângă dinții fermoarului de sus exact până în dreptul tighelului anterior (cel care a unit bucățile) întărind capătul cusăturii. Dacă ai calculat exact va rămâne o porțiune de fermoar necusută.

7. Tighelește banda necusută a fermoarului tot așa ca și precedenta, pe cealaltă parte de material, doar că la final pliază-l pentru a observa exact unde se termină tighelul. Ambele cusături trebuie neapărat să fie cusute paralel altfel o să iasă cută.

8. Se calcă prin presare.Comentarii

Postări populare