Curs de croitorie-Cum se coase-fermoarul simplu

        Procesul de coasere al fermoarului simplu se face respectând următorii pașii :

      1. Înainte de coaserea inițială se aplică o întăritură subțire cu lățimea de maxim 1,5 cm și se presează cu călcătorul lipind-o de marginea produsului în locul unde ar trebui să fie montat fermoarul . Aceasta va împiedica deformarea cusăturii sau chiar întinderea materialului în timpul coaserii .


      2. Se surfilează marginile
 
      3. Se face semn pentru a stabili lungimea fermoarului și se tighelește în jos lăsând necusută partea superioară .

      4. Se calcă desfăcut cusăturile

      5. Poziționează fermoarul pe partea stângă al produsului respectiv cheița să-ți fie pe fața materialului iar banda textilă al lui să fie pe marginea produsului . Prinde în bolduri capătul de sus și de jos .

      6. Însăilează mascat și tighelește începând de sus cât de apropiat poți de dinții fermoarului până în dreptul celuilalt tighel . Cusătura neapărat să fie dreaptă .

      7. Așează cealaltă parte a fermoarului pe dreapta produsului , fixează cu un ac de gămălie partea de sus pentru a nu se deplasa și tighelește în sens invers . Pe la jumătatea cusăturii oprește-te lăsându-ți acul poziționat în jos , ridică tălpița , închide fermoarul și continuă tighelul . În felul acesta cusătura va fii neîntreruptă . Înlătură ațele .

      8. Pliază materialul ghidându-te ca dinții fermoarului să fie acoperiți și însăilează în ambele părți .

      9. Tighelește îngust în jurul fermoarului printr-o cusătură neîntreruptă . Elimină firele însăilate .

     10. Finisează prin presare cu călcătorulComentarii

Postări populare