Ingrediente :
Fasole verde 1 kgceapă 1 legătură
roșii 3 bucăți
ardei 1 bucată
usturoi
ulei
smântână 200 gr
unt 50 gr
verdeață 1 legătură
sare
Fasolea se spală, se rupe și se opărește în apă cu sare, se scurge și se lasă să se răcească.
Ceapa se spală, se toacă mărunt, se călește în ulei și se stinge cu o cantitate din apa în care a fiert fasolea. Se adaugă fasolea, se spală roșiile și se opăresc puțin până pleznește pielița de pe ele.
Ardeiul spălat și curățat de semințe se taie mărunt, roșiile se curăță de coajă și semințe și se taie cubulețe, usturoiul se toacă mărunt. Se adaugă toate ingredientele menționate una după alta în oala cu fasole. Se adaugă smântâna, se taie bucățica de unt se tăvălește prin făină și se pun deasupra. Se va închega sosul și se va adăuga verdeața tăiată mărunt .
Poftă bună !
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Toţi oamenii se aseamănă prin cuvinte,numai faptele îi deosebesc