V-am povestit atât despre grădina noastră de care suntem atât de mândri dar a venit vremea să vă împărtășesc și ultima delicatesă culinară pe care am dibuit-o printre rafturile blogurilor culinare. Ideea este nouă pentru mine, dar cum avusesem o recoltă bogată de dovlecei, care încă nu s-a epuizat din fericire, și pentru că ne-am ghiftuit aproape spre saturatie de dovlecei pane sau à la grec, am optat spre o rețetă care inițial m-a intrigat .
Ingrediente :
3 dovlecei mari3 kg zahăr
600 ml apă
3 pliculețe zahăr vanilat
3 lămâi
100 gr de migdale
Se spală și se curăță dovleceii, se taie bucățele. Se pune apa la fiert iar când a început să clocotească se pun dovleceii în oală. Se scurg de apă și se trec printr-un jet de apă rece. Se procedează încă o dată în același mod, dar părerea mea este că era suficient o singură dată. Separat într-o altă oală se pune la fiert siropul din zahar și apă. Amestecați încet până se dizolvă zahărul și se îngroașă puțin. Adăugați dovlecelul opărit și scurs de apă, zahărul vanilat și migdalele. Lăsați să fiarbă la foc mic amestecând să nu se prindă. Între timp sterilizați borcanele în cuptor. Testați pe o farfurie picurând cu lingura și când rămâne gros și nu curge înseamnă că este gata. Adaugă zeama de la lămâile stoarse și mai fierbe încă 5 minute. Pune dulceața în borcane. A rezultat o dulceață de o culoare încântătoare și un gust rafinat. Rețeta o găsiți : aici
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Toţi oamenii se aseamănă prin cuvinte,numai faptele îi deosebesc