Treceți la conținutul principal

Motiv artizanal - 13

Motiv artizanal românesc 13

Motivul prezentat este preluat din cartea ''Cusături românești'' de Elisa Brătianu, planșa 35, din Oltenia - Românați. Aplicat pe mânecă, succesiv și diagonal, pe cămașa tradițională românească. Pentru obținerea efectului de oglindă sfatul meu este să-l desenați pe o hârtie, să numerotați pașii, să puneți hârtia pe geam și să copiați pe reversul ei desenul obținut.
Pentru modelul original accesați videoclipul de mai jos:



Așa cum v-am obișnuit am făcut un nou aranjament decorativ al modelului 13, obținând un nou model interesant, practic și ușor, pe care-l puteți utiliza ca și ornament pentru ie sau alte obiecte precum pernuța pentru ace.

Motiv artizanal 13, redesenat și reinterpretat

Din schița de mai jos puteți observa doar jumătatea desenului, ceea ce înseamnă că motivul de bază se începe de la punctul 1, se continuă conform schiței date iar când ajungeți la punctul 96 și întoarceți lucrul devine automat punctul 1. Se repetă lucrul în forma obișnuită respectând aceeași pași de la început. Se completează la final pătratul ori liniile rămase libere din centrul modelului.

schiță model artizanal 13

Poate vă mirați pentru faptul că am amestecat sau nu respect ordinea firească a motivelor dar, mai nefiresc mi se par postările în care trebuie doar să repet ceea ce este deja spus în videoclipuri. Așa că voi continua postări de genul acesta doar atunci când voi găsi ceva interesant de adăugat. Dar până atunci nu vă rămâne de făcut nimic altceva decât să vă dezvoltați tehnica învățând și urmărind motivele deja postate pe pagina mea de Youtube.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Macrame - Şnurul simplu, șnurul dublu

Se lucrează cu croșeta 2 ochiuri de lanț, se revine la primul ochi cu un picioruș  scurt, se întoarce lucrul și mai facem un picioruș scurt. Pe croșetă vom avea un ochi iar pe marginile șnurului au apărut 2 fire laterale, prin care vom introduce croșeta și vom apuca firul pe sub ele, rezultă 2 ochiuri pe croșetă, scădem ochiurile la unul.  Cele două fire le vom numi ochiuri laterale.

Curs de croitorie- Cum se coase-fermoarul la pantalon

      Coaserea fermoarului la pantalon are ca scop prelucrarea celor două părți care formează deschizătura șlițului respectiv partea de mijloc a feței pantalonului . Acest lucru se face în următorii pași :      1. Se aplică întăriturile pe ambele părți ale șlițului , respectiv stânga și dreapta , prin presare cu călcătorul.      2. Se execută surfilatul la mașina de cusut triplock sau zigzag  (folosind aceeași culoare de ață ca a materialului folosit ) a rezervelor și al dublurii.

Puncte și cusături ornamentale-Punctul în urma acului

             Pentru punctele de ornamentație nodurile se fac numai la însăilat pentru fixarea țesăturilor. Altfel spus firul se ascunde prin împunsături mici în același loc iar pe urmă se ascunde acoperind-ul cu un alt punct de cusătură sau de broderie.