Treceți la conținutul principal

Buzunarul paspoalat



1.Se lipește întăritura pe dosul țesăturii și se marchează semnele de buzunar pe fața ei.

2.Pe dosul fâșiilor de paspoal se aplică o întăritură, se pliază pe lungime cu dosul în interior și se calcă.


3.Se trasează o linie dreaptă, de la îndoitură spre margini, pe fiecare fâșie de paspoal iar spațiul rezultat trebuie să corespundă cu lățimea finală a buzunarului. 


4.Săculețele de buzunar se suprapun față pe față (Linia curbată a săculețului de buzunar va fii îndreptată spre linia subrațului și cu partea cea mai rotunjită înspre tiv) iar pe săculețul de buzunar aflat deasupra se va lipi o fâșie de întăritură în locul în care se va trasa primul tighel (adică pe linia dreaptă a săculețului). Întăritura se aplică pe margine, doar pe acea parte a săculețului nu și pe cealaltă. 

5.Fâșia de paspoal pregătită anterior o vom așeza cu marginea pliată spre interiorul săculețului și o vom suprapune, față pe față, pe săculețul de buzunar fără întăritură respectând liniile marcate.

6.Se fixează cu un tighel pe linia trasată.




7.Se așează partea de săculeț pe țesătură, față pe față, cu paspoalul aflat între ele. Se suprapune tighelul anterior peste linia de prindere, lăsând marginile libere și respectând semnele de lungime a buzunarului desenat.




8.Se stabilizează țesăturile întărind la ambele capete și tighelind porțiunea pregătită. Se taie rezerva dacă este prea lată.




9.Se ia cealaltă parte a săculețului de buzunar, cea cu întăritură și se așează pe cealaltă parte a liniei marcate a deschizăturii buzunarului, față pe față și se tighelește conform rezervei date. 






10.Se taie țesătura între cusăturile efectuate iar spre capete tăietură se va efectua oblic.




11.Se trag săculețele spre interior(se întorc)la fel și triunghiurile micuțe rezultate prin tăierea anterioară.


12.Se calcă prin presare.




13.Se întăresc triunghiurile din interior fixându-se de săculeț.




14.Se cos marginile săculețelor de buzunar.





Și ca să rămân consecventă am pregătit ca de obicei un videoclip care vă detaliază toate etapele descrise mai sus. Sper să vă fie de folos.






Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Macrame - Şnurul simplu, șnurul dublu

Se lucrează cu croșeta 2 ochiuri de lanț, se revine la primul ochi cu un picioruș  scurt, se întoarce lucrul și mai facem un picioruș scurt. Pe croșetă vom avea un ochi iar pe marginile șnurului au apărut 2 fire laterale, prin care vom introduce croșeta și vom apuca firul pe sub ele, rezultă 2 ochiuri pe croșetă, scădem ochiurile la unul.  Cele două fire le vom numi ochiuri laterale.

Curs de croitorie- Cum se coase-fermoarul la pantalon

      Coaserea fermoarului la pantalon are ca scop prelucrarea celor două părți care formează deschizătura șlițului respectiv partea de mijloc a feței pantalonului . Acest lucru se face în următorii pași :      1. Se aplică întăriturile pe ambele părți ale șlițului , respectiv stânga și dreapta , prin presare cu călcătorul.      2. Se execută surfilatul la mașina de cusut triplock sau zigzag  (folosind aceeași culoare de ață ca a materialului folosit ) a rezervelor și al dublurii.

Puncte și cusături ornamentale-Punctul în urma acului

             Pentru punctele de ornamentație nodurile se fac numai la însăilat pentru fixarea țesăturilor. Altfel spus firul se ascunde prin împunsături mici în același loc iar pe urmă se ascunde acoperind-ul cu un alt punct de cusătură sau de broderie.