Curs de croitorie - Gulerul cu bentiță1. Părțile superioare ale gulerului se așează față pe față și se cos una de cealaltă pe conturul rezervei lăsând porțiunea de jos netighelită. 


2. Rezervele marginilor exterioare se taie îngust precum și surplusul de material de la colțurile gulerului. Se întoarce cu fața în sus, rezerva se împinge într-o parte și se execută pe fața gulerului un tighel de fixare pe lângă cusătura anterioară.

3. Se întoarce pe față, se scot colțurile și se calcă gulerul.

4. Se fixează părțile gulerului cu un tighel respectând rezerva dată.

5. Se suprapune prima bentiță, față pe față, respectând semnul de mijloc, se prinde în ace, se inversează lucrul și pe partea gulerului pregătit anterior se coase pe același tighel.

6. Se suprapune cealaltă parte a bentiței, față pe față, gulerul superior aflându-se acum între cele două bentițe.Se lucrează pe partea deja tighelită, se îndoaie rezerva la început iar porțiunea lipsă se ignoră.

7. Se pornește cu o întăritură și se continuă tighelirea rotunjind capătul și se continuă trecând pe lângă tighelul anterior iar la final se rotunjește după cum cere modelul și se îndoaie din nou rezerva ca în capătul anterior.

8. Rezerva îndoită se însăilează cu mâna. Gulerul se întoarce pe față și se calcă din nou cusăturile executate inclusiv rezerva însăilată. 

9. Se așează gulerul pe masa de lucru cu partea îndoită în sus iar cea normală pe masă. Se prinde în ace pe răscroitura gâtului, pornind de la mijlocul bluzei spre centrul feței, partea nepliată, față pe față. 

10. Se coase dintr-un capăt spre celălalt, respectând rezerva dată, semnele de umăr și de mijloc.

11. Rezervele se introduc în interiorul gulerului inferior (bentițelor) inclusiv capețiii și se trage partea pliată peste tighelul vizibil. 

12. Se însăilează și se coase dintr-un capăt spre celălalt sau opțional pornind din centrul spatelui spre marginile exterioare tighelindu-se îngust, de-o parte și de cealaltă, toată bentița.

E greu? Urmărește videoclipul pregătit special pentru tine!


Comentarii

Postări populare