Puncte de dantelă lucrate cu acul-Mijloc de steluță

     Puncte de cusături întrebuințate pentru ornamentarea pânzelor sau al diferitelor mileuri. Să încercăm să ne familiarizăm cu aceste tehnici de lucru în speranța că nu s-au pierdut încă și să nu lăsăm să se aștearnă praful pe treptele memoriei. Ca să evidențiezi modelele ai nevoie de puncte care să ateste finețea și delicatețea cu care a fost executată cusătura. Nu spun că sunt ușoare dar dacă iubim frumosul merită să urmărim și de ce nu să și încercăm...
      Fac parte din grupa anourilor și pot avea mijlocul gol sau plin. Se lucrează împletind cu acul pornind de pe marginea lucrului întrebuințat (mileului) spre interior, înfrumusețând golurile prin umplerea lor cu punctul feston.
     Se împarte cercul cât mai egal și se lucrează folosind din nou punctul feston cât mai lejer dar ținând firul întins. Rândul al doilea se lucrează pe primul rând, rândul al treilea și toate rândurile care urmează se vor lucra trecând cu acul peste tot grupul de rânduri lucrate anterior. La sfârșit se trece cu acul printr-un grup de umplutură ascunzând firul și-l trecem prin marginea modelului întărind-ul.

Comentarii

Postări populare