Curs de croitorie - Cum se coase dublura de răscroitura gâtului


1. Se coase linia umerilor, se calcă desfăcut. Se surfilează marginea exterioară și laterală.

2. Se montează tălpița de fermoar ascuns. Unul dintre capetele dublurii se așează față pe față. Rezerva (1 cm) se scoate în afara marginii liniei de prindere a fermoarului și se tighelește cât mai aproape de el. Se începe întărind, se termină la fel.

3. Se închide fermoarul și se face semnul de final al dublurii pentru a rezulta o îmbinare armonioasă și egală între ele atunci când tot procedeul acesta va fi terminat.


4. Se deschide din nou fermoarul și se așează capătul celălalt al dublurii, față pe față, de la semn înspre linia răscroiturii, lăsând din nou ca rezerva să depășească marginile liniei fermoarului. Tighelim din nou în același mod ca și tighelul anterior, doar că de data aceasta pornim din sens invers, cât mai aproape de dinții fermoarului. În ambele cazuri se coase pe partea rochiei (a fermoarului) nu al dublurii. Nu este necesar să coaseți pe tighelul cu care ați montat fermoarul (ar fi greu de deschis) ci doar sa fie cât mai aproape de fermoar.

5. Poziționează-ți rochia cu fața (lucrăm pe dos) în sus și dublura în jos. Pliază rezerva înspre dublură rulând (învârte) pe lângă dinții fermoarului (din interior) pe care-i vei simții cu degetele. Nu trage tare ci lasă-l să curgă (îmbrățișeze) fermoarul din interior. Fixează, întoarce și tighelește scurt pe dublură astfel încât să fii deasupra inelului ce nu da voie fermoarului să iasă și nu pe el. Procedează în același mod și cu cealaltă parte doar să poziționezi dublura înspre tine și rochița în jos. Desigur poți anula acest procedeu schimbând tălpița specială cu cea normală și începi folosind același procedeu fără să întărești scurt ci pornind direct cu tighelul pe lângă răscroitura gâtului dintr-o parte și terminând în cealaltă, respectând liniile de cusătură ale umerilor și centrul feței dublurii cu centrul feței rochiței. Se lucrează numai pe spatele dublurii nu pe (dosul) partea rochiței.

6. Se aplică un șnur îngust de 4-5 mm tighelindu-l pe lângă cusătura anterioară. Nu este necesar să pornești ori să sfârșești din capăt în capăt. Acest șnur nu va permite răscroiturii să se lărgească după călcare.

7. Introduci din nou decolteul rochiei în mașină de data aceasta cu fața lucrului în sus, împingi rezerva înspre interiorul mașinii și coși tighelul de fixare pe dublură (pe fața ei), având grijă să prinzi odată cu ea și rezerva. Se coase pe lângă marginea răscroiturii doar pe dublură nu și pe rochiță.

8. Se taie colțurile din dreptul fermoarului, se întoarce.

9. Se presează cu călcătorul.

10. Dublura se prinde de cusăturile umerilor.

În cazul în care nu ai înțeles, ți-am pregătit ca de obicei colacul de salvare.... Vizionare plăcută!Comentarii

 1. MULTUMIM PENTRU TOT CEEA CE IMPARTASESTI CU NOI.
  Sa fii binecuvantata

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc! Vă doresc sănătate, spor și bucurii nenumărate!

   Ștergere

Trimiteți un comentariu

Toţi oamenii se aseamănă prin cuvinte,numai faptele îi deosebesc

Postări populare