Treceți la conținutul principal

Vise




      Știai că odată ce deschizi ochii, gândurile tale se strivesc de lumină, risipindu-se? Starea de adormire găsește drumul de la vis spre conștiență, făcând filmul nopții să se dizolve, pierzându-se odată cu trezirea minții. Ți-ai pierdut visul aruncând-ul în uitare, un gingaș boboc de floare ce vrea să iasă dincolo de această formă, să prindă culoare, să crească dezvoltându-se în această lume reală. De la boboc s-ajungă, floare...
Nimic nu ne împiedică să pulverizăm pace peste inimă, oferind sufletului posibilitatea de a se lăsa ghidat de îmbrățișările pasionale ale visului cu mintea. Imaginile nopții se pot așterne aliniate pe o bucată de hârtie sub formă de cuvinte, înainte să se risipească definitv din memorie. Proiecția nopții, amprenta visului frumos îți va fi hrană peste zi, foame dezvoltată permanent pentru o idee benefică și creativă. Obișnuindu-te în felul acesta orice imagine frumoasă a visului se va dezvolta și se va transpune peste zi, alipindu-și conținutul realității. De-acolo și vorba aceea cu visurile care devin realitate. Simple, mici, utile, benefice. Reale. Trepte ce duc din așternutul nopții spre lumina ce te ține treaz tot restul zilei.

         A venit primăvara! E peste tot și în toate... Se zvârcolește nesigură pe ea, când călduroasă, când  rece. Mă pitulez mai toată ziua printre straturile de flori. Frunze, frunzișoare și boboci de floare, răsfirați sau aglomerați în spațiul destinat lor. Conform postărilor pare că încep multe și nu termin nimic. Țin să vă contrazic. Doar aștept momentul propice să le pot posta. Am terminat păturica. De fapt păturile... Moi, pufoase, colorate dar înguste. Le-am așezat pe lăzile lungi și late, tip băncuțe, în care ne depozităm pantofii. Ca să fie în ton cu anotimpul călduros ce se apropie, va trebui să lucrez altele în fir subțire de bumbac. Dar mai încolo... Acum meșteresc altceva. Despre modelul în sine v-am vorbit într-una din postările anterioare. Explicațiile le găsești  Aici . După cum v-am obișnuit am pregătit și videoclipul în care vă explic mai pe îndelete. În felul meu. Nu rămâne decât să-l urmăriți.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Macrame - Şnurul simplu, șnurul dublu

Se lucrează cu croșeta 2 ochiuri de lanț, se revine la primul ochi cu un picioruș  scurt, se întoarce lucrul și mai facem un picioruș scurt. Pe croșetă vom avea un ochi iar pe marginile șnurului au apărut 2 fire laterale, prin care vom introduce croșeta și vom apuca firul pe sub ele, rezultă 2 ochiuri pe croșetă, scădem ochiurile la unul.  Cele două fire le vom numi ochiuri laterale.

Curs de croitorie- Cum se coase-fermoarul la pantalon

      Coaserea fermoarului la pantalon are ca scop prelucrarea celor două părți care formează deschizătura șlițului respectiv partea de mijloc a feței pantalonului . Acest lucru se face în următorii pași :      1. Se aplică întăriturile pe ambele părți ale șlițului , respectiv stânga și dreapta , prin presare cu călcătorul.      2. Se execută surfilatul la mașina de cusut triplock sau zigzag  (folosind aceeași culoare de ață ca a materialului folosit ) a rezervelor și al dublurii.

Puncte și cusături ornamentale-Punctul în urma acului

             Pentru punctele de ornamentație nodurile se fac numai la însăilat pentru fixarea țesăturilor. Altfel spus firul se ascunde prin împunsături mici în același loc iar pe urmă se ascunde acoperind-ul cu un alt punct de cusătură sau de broderie.