Treceți la conținutul principal

Modele de tricotat - Model 6 - Ajutor

     

       Am simțit nevoia să revin asupra unui model, pentru care am refăcut videoclipul în speranța că de aceasta dată voi reuși să mă fac mai bine înțeleasă simplificând-ul.

R1: (pe fața lucrului) oc margine, * 1 oc față, 1 oc față luat mai jos cu un rând *, oc margine.


După realizarea primului rând vom avea câte un ochi simplu lucrat și câte un ochi cu un fir în plus la baza lui, pe care-o vom denumi simplu: bridă. Deci vom avea un ochi cu brida simplă și un ochi cu brida normală. Toate ochiurile se vor lucra pe față luate prin față. Când vorbim de luat pe sub fir ne referim că trecem andreaua pe sub firul lăsat din rândul anterior (bridă) o băgăm prin ochiul de deasupra firului prin față și tricotăm respectivul ochi pe față pe sub firul în plus, trăgând firul nou creat prin cele două ochiuri.

R2: (pe dosul lucrului) 1 oc margine, * 1 oc față luat prin față ( cu brida simplă), 1 oc față luat prin față pe sub fir (brida dublă)* , oc margine

R3: ( pe fața lucrului) 1 oc margine, * 1 ochi ( cu brida dublă ) față luat prin față, 1 oc ( brida simpla ) față luat prin față un rând mai jos *, 1 oc margine


* se repetă modelul



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Macrame - Şnurul simplu, șnurul dublu

Se lucrează cu croșeta 2 ochiuri de lanț, se revine la primul ochi cu un picioruș  scurt, se întoarce lucrul și mai facem un picioruș scurt. Pe croșetă vom avea un ochi iar pe marginile șnurului au apărut 2 fire laterale, prin care vom introduce croșeta și vom apuca firul pe sub ele, rezultă 2 ochiuri pe croșetă, scădem ochiurile la unul.  Cele două fire le vom numi ochiuri laterale.

Curs de croitorie- Cum se coase-fermoarul la pantalon

      Coaserea fermoarului la pantalon are ca scop prelucrarea celor două părți care formează deschizătura șlițului respectiv partea de mijloc a feței pantalonului . Acest lucru se face în următorii pași :      1. Se aplică întăriturile pe ambele părți ale șlițului , respectiv stânga și dreapta , prin presare cu călcătorul.      2. Se execută surfilatul la mașina de cusut triplock sau zigzag  (folosind aceeași culoare de ață ca a materialului folosit ) a rezervelor și al dublurii.

Puncte și cusături ornamentale-Punctul în urma acului

             Pentru punctele de ornamentație nodurile se fac numai la însăilat pentru fixarea țesăturilor. Altfel spus firul se ascunde prin împunsături mici în același loc iar pe urmă se ascunde acoperind-ul cu un alt punct de cusătură sau de broderie.