Proiect în lucru- Pătură croșetată


      


Am să vă etalez noua mea colecție de pătrățele croșetate din care voi realiza la final o frumoasă pătură, în cazul în care pe parcurs nu mă răzgândesc. De multe ori încep câte ceva care își dezvoltă pe parcurs o altă înfățișare. Dar am pornit cu ideea acesta și momentan nu văd de ce aș schimba cursul lucrului.

Culoare 1

Se începe pătratul cu lanțul din mijloc
R1: se croșetează 15 piciorușe înalte, se închide cu picioruș scurt ori ochi de lanț.
R2: în bulca dintre rânduri se vor croșeta câte două picioruse astfel : *1 picioruș relief  pe după un picioruș înalt din rândul precedent, picioruș înalt * rezultă 32 piciorușe, 16 înalte și 16 reliefate, se unește rândul.

Culoare 2

R3: la fiecare picioruș din rândul anterior se croșetează 2 piciorușe înalte, rezultă 64 piciorușe. Se unește rândul.

Culoare 1

R4: Se începe cu * un picioruș scurt în dreptul oricărui picioruș reliefat (răsucit) din rândul anterior, picioruș înalt răsucit pe după piciorul înalt răsucit din randul 2, 3 ochiuri lanț*, se repetă și se unește rândul la final.
R5: Pe fiecare buclă formată din lănțișoare se croșetează 2 piciorușe înalte , 3 ochiuri lanț, 3 piciorușe înalte, pe următoarea buclă: *3 piciorușe mari, pe următoarea buclă: 3 piciorușe simple, pe următoarea buclă: 3 piciorușe mari, pe următoarea buclă: 3 piciorușe înalte, 3 ochiuri lanț, 3 piciorușe înalte* . Se repetă formându-se pătratul, iar la sfârșitul rândului se unesc trecându-se cu picioruș scurt peste primul picioruș format.
R6: Se croșetează lănțișorul de început format din 3 ochiuri, 1 picioruș înalt, pe lănțișorul din colțul pătratului se croșetează * 2 piciorușe înalte, 2 ochiuri de lanț, 2 piciorușe înalte, se trece pe margini și se croșetează pe fiecare rând în fiecare spațiu câte 1 picioruș înalt*, și anume 14 piciorușe înalte pe fiecare rând. Se închide pătratul. Video-ul îl găsiți aiciComentarii

Postări populare