Treceți la conținutul principal

Informează-te !




     Fracturarea presupune forarea până la 4 kilometri adâncime până la șisturile bituminoase în care se afla captiv gazul. Un amestec de apa, nisip și substanțe chimice este pompată la presiuni foarte mari roca fiind astfel fracturată și gazul, eliberat. Cantitatea de apă necesară pentru fiecare sondă folosită este în jur de 10-19 mii de litri de apă în perioada de extracție și ar fi suficientă pentru a satisface nevoile a 100 000 de oameni într-un an. La fiecare pompare sunt introduse în pământ substanțe chimice între 80 și 300 de tone.
Acestea includ substanțe organice volatile, plastifianți și produse petrochimice. Se adaugă la acestea elemente radioactive și metale grele care sunt dislocate din straturile mai adânci și transportate la suprafață de lichidul de fracturare. Rezultatul sunt deșeuri fluide toxice și radioactive cu amenințare gravă la adresa sănătății oamenilor. O parte din fluidul fracționat este evaporat ducând la existența unor substanțe cancerigene în aer, restul de fluid fiind transportat cu camioane pentru a fi aruncat. ( ? ) Pe deasupra, aproape 80% din fluidul injectat în pământ este pur și simplu lăsat acolo. Scurgerile, deversările, echipamentul defectuos și eroarea umană doar adaugă riscul ca procesul de fracturare să contamineze rezerva de apă potabilă. Scoarța pământului este solidă, grosimea ei variind între 5 și 70 km iar șistul este o rocă alcătuită precum foile de tort, care prin pomparea lichidului poate aluneca foarte ușor, existând posibilitatea deranjării scoarței terestre provocând cutremure la intersecția acestor fracturi . Detalii suplimentare aici

      De la preluarea puterii liderii politici și-au schimbat printre altele și poziția față de exploatarea gazelor de șist argumentând nevoia cetățeanului de a fi independent energetic ori de a plăti mai puțin facturi amintindu-se interesul "strategic" pentru orice țară. Desigur românul în inconștiența lui ar putea fi manipulat atât de ușor prin acestă exprimare: "prețul" de parcă ar fi tentat "să consume cât vrea dar să plătească mai puțin ", încât nu mai conștientizează că el nu a plătit niciodată mai puțin ci doar s-a aliniat la prețuri externe deși banul lui câștigat tot "leu" s-a numit. Tot așa picurând șiroaie de lacrimi d-nul Ponta, ne spune suspinând că nu avem tehnologii și nici bani pentru a ne gestiona ori otrăvi singuri. Cât despre un eventual referendum pe aceasta temă spinoasă la nivel național este exclusă și nu poate fi promovat din cauza rezultatului anticipat. Cum ar arăta  milioane de voturi versus câteva mii. Oricum se știe că un referendum oricât de serios ar fi este pur și simplu "consultativ". În România, printre altele, nu ne putem permite să ne îmbolnăvim. În plus n-ar mai trebui să protestați încurcând străzile, blocând circulația ci mai bine căutați-vă o uliță, ceva, respectând regulile țării, dar mai ales pe cele de circulație, dând posibilitatea celor care nu protestează să circule liberi pe drumurile găunoase ale patriei. Iar când vă gândiți s-o faceți, renunțați la copiii și bătrânii voștri, pentru că se dovedesc a fi veriga slabă, lăsați-i acasă în fața sobei și asigurați-vă a-i alinia doar pe acei bărbați vânjoși sau ninja de meserie care să țină piept cordoanelor de jandarmi echipati ca pentru război.
      Da, a devenit inacceptabil să conviețuiești după o iarna în silă, cu oameni vremelnici, mincinoși și profitori pe care nu-i poți sancționa legal pentru că minciuna electorală este doar o minciună și-atat! Pe lângă faptul că votul tău Nu contează mai trebuie adăugat că adevărul trunchiat este perfect pentru obținerea lui.
      Dar cu aurul, cu AURUL, cum rămâne?




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Macrame - Şnurul simplu, șnurul dublu

Se lucrează cu croșeta 2 ochiuri de lanț, se revine la primul ochi cu un picioruș  scurt, se întoarce lucrul și mai facem un picioruș scurt. Pe croșetă vom avea un ochi iar pe marginile șnurului au apărut 2 fire laterale, prin care vom introduce croșeta și vom apuca firul pe sub ele, rezultă 2 ochiuri pe croșetă, scădem ochiurile la unul.  Cele două fire le vom numi ochiuri laterale.

Curs de croitorie- Cum se coase-fermoarul la pantalon

      Coaserea fermoarului la pantalon are ca scop prelucrarea celor două părți care formează deschizătura șlițului respectiv partea de mijloc a feței pantalonului . Acest lucru se face în următorii pași :      1. Se aplică întăriturile pe ambele părți ale șlițului , respectiv stânga și dreapta , prin presare cu călcătorul.      2. Se execută surfilatul la mașina de cusut triplock sau zigzag  (folosind aceeași culoare de ață ca a materialului folosit ) a rezervelor și al dublurii.

Puncte și cusături ornamentale-Punctul în urma acului

             Pentru punctele de ornamentație nodurile se fac numai la însăilat pentru fixarea țesăturilor. Altfel spus firul se ascunde prin împunsături mici în același loc iar pe urmă se ascunde acoperind-ul cu un alt punct de cusătură sau de broderie.