Treceți la conținutul principal

Primăvara în cuvinte...

        În muțenia unei curți izolate îmi abat atenția de la plăsmui-rile vechi iar, gândurile mi se răvășesc punând în dificultate importanța atribuită unor ținte vechi, abandonate fără jenă ori, regret. Curiozitățile fashion-iste mi s-au topit precum omătul moale presărat de norii grei, săptămânile trecute dar, stins de strălucirile solare. Imaginația mi s-a atenuat, arareori dorindu-mi să mă îndepărtez de confortul unei minți odihnite.
         Pătrunzând în petecul grădinii de flori, pășesc cu grijă pe dalele așezate ordonat încă din toamna trecută și, verific coama florilor ce încearcă să străpungă pojghița pământului bătut și întărit. Privesc la apariția curajoasă și regulată a albinelor lucrătoare, într-o simfonie a zumzetelor, ce-și colectează "pâinea" , așezându-se temporar în căușul fragilelor brândușe, depozitând ghemotoacele de polen pe panerașele picioarelor.
         Profitând de soarele splendid am luat sapa și am început să lovesc scoarța lutoasă a pământului care, după ploaia măruntă dar rece, s-a bătătorit. Încep să lovesc ușor, spărgând textura întărită, încet ca nu cumva să vatăm vreo floare. Împânzind grădina, lalelele, narcisele, crinii iar acum bujorii se străduiesc să răzbată prin scoarța tare, unele mai spornice, altele doar la început de drum. Ghioceii sunt păliți, dar și asa sub forma aceasta, cu clopotele frânte spre dalele de piatră, nu mă încumet sa le rup încă, floarea. Toată aceasta împrăștiere prea ordonată arată nepriceperea mea ori absența esteticului în ale grădinăritului. Încă pășesc pe drumul acesta, încet, cu pași mărunți.


   
      Am nevoie să înlocuiesc răceala ce mi-a inundat plămânii și să mi-i umplu cu pacea aceasta cu miros înțepător de primăvară. Și pentru că mi-am odihnit mintea, doresc să vă împărtășesc frământările mâinilor din care au prins viață piesele trebuincioase trupului verde. Am terminat de împletit puloverul micuței domnișoare precum și noul ei palton. Tiparul pentru palton îl puteți descărca aici






Palton scurt fete

montarea foilor de tipar

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Macrame - Şnurul simplu, șnurul dublu

Se lucrează cu croșeta 2 ochiuri de lanț, se revine la primul ochi cu un picioruș  scurt, se întoarce lucrul și mai facem un picioruș scurt. Pe croșetă vom avea un ochi iar pe marginile șnurului au apărut 2 fire laterale, prin care vom introduce croșeta și vom apuca firul pe sub ele, rezultă 2 ochiuri pe croșetă, scădem ochiurile la unul.  Cele două fire le vom numi ochiuri laterale.

Curs de croitorie- Cum se coase-fermoarul la pantalon

      Coaserea fermoarului la pantalon are ca scop prelucrarea celor două părți care formează deschizătura șlițului respectiv partea de mijloc a feței pantalonului . Acest lucru se face în următorii pași :      1. Se aplică întăriturile pe ambele părți ale șlițului , respectiv stânga și dreapta , prin presare cu călcătorul.      2. Se execută surfilatul la mașina de cusut triplock sau zigzag  (folosind aceeași culoare de ață ca a materialului folosit ) a rezervelor și al dublurii.

Puncte și cusături ornamentale-Punctul în urma acului

             Pentru punctele de ornamentație nodurile se fac numai la însăilat pentru fixarea țesăturilor. Altfel spus firul se ascunde prin împunsături mici în același loc iar pe urmă se ascunde acoperind-ul cu un alt punct de cusătură sau de broderie.