Treceți la conținutul principal

Cuvinte accesorizate . . .

        Nu voi întrebuința cuvintele mele pentru că nu vor avea același efect și cu siguranță nu vor copleși cu aceeași putere o inimă  vârtoasă , încercând să scuz un suflet împachetat în carne ori să găsesc virtuțiile simpatice ...

         " [...] Dar, la drept vorbind, nici nu fusese predică, ci o erupție de durere, de milă, de profundă compătimire. Tatăl său vestejise toate măririle lumești, se oprise cu multă durere la lăcomia omenească, la setea nepotolită după avuții, după aur .<< Ce vei dobîndi, nebune, dacă vei cîștiga lumea întreagă și-ți vei pierde sufletul ? >> Popa Murășanu arătase în culori foarte vii cît de sacă, de goală viața omului, dacă n-o umple decît setea de avuții . << Noi trăbă să ne umplem sufletele cu avuții care nu se pot pierde niciodată: cu credință, cu nădejde, mai ales cu dragoste. Acestea ramîn și cînd nu va mai fi un strop de aur în sînul pămîntului, și ne apără, ne luminează și ne încălzesc și cînd ajungem în cea mai neagră sărăcie.>>
Pornind de la cazul lui Gligoraș , preotul mai spuse : << Dumneavoastră sînteți oameni foarte detreabă, dar îmi pare rău că prea mult vă umple sufletul acest singur cuvînt: aur ! Aur cît mai mult ! Dar să băgați de samă că aurul acesta se poate pierde, si-atunci să nu lase prea mare gol în sufletele voastre. Ati fi cei mai nenorociți oameni, pentru că, pierzînd aurul, v-ați pierde bucuria, pofta de muncă, tăria, poate și cinstea vieții .>>"

          " [...] << E foarte important pentru viața unui om să nu-și piardă vremea în tinerețe . >>"
                
                                                                                [fragment : Arhanghelii-Ion Agârbiceanu ]

Pernă decorativă

Pernă decorativă

Pernă decorativă-diagramă

Pernă decorativă

Pernă decorativă

Pernă decorativă-diagramă

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Macrame - Şnurul simplu, șnurul dublu

Se lucrează cu croșeta 2 ochiuri de lanț, se revine la primul ochi cu un picioruș  scurt, se întoarce lucrul și mai facem un picioruș scurt. Pe croșetă vom avea un ochi iar pe marginile șnurului au apărut 2 fire laterale, prin care vom introduce croșeta și vom apuca firul pe sub ele, rezultă 2 ochiuri pe croșetă, scădem ochiurile la unul.  Cele două fire le vom numi ochiuri laterale.

Curs de croitorie- Cum se coase-fermoarul la pantalon

      Coaserea fermoarului la pantalon are ca scop prelucrarea celor două părți care formează deschizătura șlițului respectiv partea de mijloc a feței pantalonului . Acest lucru se face în următorii pași :      1. Se aplică întăriturile pe ambele părți ale șlițului , respectiv stânga și dreapta , prin presare cu călcătorul.      2. Se execută surfilatul la mașina de cusut triplock sau zigzag  (folosind aceeași culoare de ață ca a materialului folosit ) a rezervelor și al dublurii.

Puncte și cusături ornamentale-Punctul în urma acului

             Pentru punctele de ornamentație nodurile se fac numai la însăilat pentru fixarea țesăturilor. Altfel spus firul se ascunde prin împunsături mici în același loc iar pe urmă se ascunde acoperind-ul cu un alt punct de cusătură sau de broderie.