Treceți la conținutul principal

Tocana de legume

2kg. ceapă
2kg. morcovi
2kg. ardei sau gogoșari
2kg. roșii
1 l. ulei
500 gr. orez
piper boabe
foi de dafin
sare grunjoasă trei linguri



Ceapa se curăță, se spală, se taie peștișori, morcovii se curăță, se spală se rad pe răzătoarea mare, ardeii se spală, se curăță de cotoare și semințe, se taie felii, orezul se spală și roșiile se spală și se dau prin mașina de bulion. Se încinge uleiul, se călește ceapa. Când s-a înmuiat se adaugă morcovii, se continuă călirea. Se adaugă ardeii sau gogoșarii, sau și una și alta și se continuă fierberea. Adăugăm sarea, piperul boabe, foile de dafin bulionul de roșii și orezul spălat. Se ia oala de pe foc și se bagă în cuptorul încins timp de 1 oră. Se scoate din cuptor și se pune din nou pe flacăra de aragaz, de preferință cea mică, amestecând continuu să nu se prindă. Între timp se sterilizează borcanele în cuptorul încins, se scot , se lasă să se răcorească, se umple cu compoziția rezultată, se capsează și se pun între perne sau pături la răcit. Important: legumele exprimate în kilograme sunt gata curățate.




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Macrame - Şnurul simplu, șnurul dublu

Se lucrează cu croșeta 2 ochiuri de lanț, se revine la primul ochi cu un picioruș  scurt, se întoarce lucrul și mai facem un picioruș scurt. Pe croșetă vom avea un ochi iar pe marginile șnurului au apărut 2 fire laterale, prin care vom introduce croșeta și vom apuca firul pe sub ele, rezultă 2 ochiuri pe croșetă, scădem ochiurile la unul.  Cele două fire le vom numi ochiuri laterale.

Curs de croitorie- Cum se coase-fermoarul la pantalon

      Coaserea fermoarului la pantalon are ca scop prelucrarea celor două părți care formează deschizătura șlițului respectiv partea de mijloc a feței pantalonului . Acest lucru se face în următorii pași :      1. Se aplică întăriturile pe ambele părți ale șlițului , respectiv stânga și dreapta , prin presare cu călcătorul.      2. Se execută surfilatul la mașina de cusut triplock sau zigzag  (folosind aceeași culoare de ață ca a materialului folosit ) a rezervelor și al dublurii.

Puncte și cusături ornamentale-Punctul în urma acului

             Pentru punctele de ornamentație nodurile se fac numai la însăilat pentru fixarea țesăturilor. Altfel spus firul se ascunde prin împunsături mici în același loc iar pe urmă se ascunde acoperind-ul cu un alt punct de cusătură sau de broderie.