Ghiveci grecesc

1kg. de gogonele
1kg. gogoșari
1kg. ardei gras sau kapia
1kg. morcovi
Sosul: 1/2 l oțet, 1/2 l apă, 1/2 l ulei, 1/4 kg
zahăr, 3 linguri sare, 400 gr. muștar, foi de dafin,
piper.

Mod de preparare:



Gogonelele se spală și se taie cubulețe. Gogoșarii și ardeii se spală, se curătă de cotoare și semințe și se taie feliuțe. Morcovii se curăță, se spală și se rad pe răzătoarea mare. Din oțet, apă, ulei, zahar, sare, muștar,  foi de dafin și piper se prepară un sos. În acest sos se pun legumele să fiarbă 10 minute, se pun in borcane mici, se pun capacele sau celofanul dublu si se fierb 30 minute la bain -marie. Se lasă să se răcească până a doua zi în apa în care au fiert.









Așa spune rețeta originală pe care am preluat-o din cărticica: "Conserve pentru iarnă"
din colecția "Util" tipărită de ErcPress.

Ce am schimbat: am pus borcanele în cuptor timp de 30 de minute. Pe urmă le-am pus între perne să se răcească. În plus am cântărit ardeii, gogoșarii, ardeii și morcovii necurățați iar ghiveciul rezultat a fost subțire, acru dar bun. Pe urmă am mai făcut unul cu legumele cântărite dar curățate iar ghiveciul a avut o consistență diferită de cel anterior dar tot atât de bun. Doar cu mai putina zeamă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Toţi oamenii se aseamănă prin cuvinte,numai faptele îi deosebesc