Ghiveci de legume

1kg. fasole verde
1kg. dovlecei
1kg. conopidă
1kg. ceapă roșie
1kg. ceapă galbenă
2kg. morcovi
1kg. gogoșari
1kg. ardei
2kg. roșii
1l ulei
3 linguri sare grunjoasă
piper boabe
foi de dafin

Toate legumele curățate trebuie să aibă masa netă în kilograme exprimate.



Fasolea verde spălată, curățată de capeți și ruptă în bucățele mici.
Dovleceii curățați, spălați și tăiați cubulețe.
Conopida spălată și ruptă în buchețele mici.
Ceapa curățată, spălată și tăiată peștișori.
Morcovii curățați, spălați și rași pe răzătoarea cu găuri mari.
Gogoșarii și ardeii se spală, se curăță de cotoare și semințe și se taie feliuțe.
Roșiile se spală și se dau prin mașina de bulion.


 Se încinge uleiul, se adaugă ceapa călindu-se ușor și pe rând călindu-se treptat morcovii, ardeii, conopida, fasolea verde, dovleceii, bulionul de roșii, boabele de piper, foile de dafin și sarea. Când întreaga cantitate a dat câteva clocote pune capacul și așează oala în cuptorul încins timp de o oră. Scoate oala pune-o  pe focul mic amestecând în continuare și sterilizează borcanele spălate timp de câteva minute în cuptorul încins. Scoate borcanele, lasă-le să se răcorească câteva minute, astfel nu riști să crape și poți să începi să așezi ghiveciul în borcane. Pune capacele și așează-le între perne până se răcesc. Nu necesită conservant.














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Toţi oamenii se aseamănă prin cuvinte,numai faptele îi deosebesc