Treceți la conținutul principal

Mâncare de fasole verde

Ingrediente :

Fasole verde 1 kg
ceapă 1 legătură
roșii 3 bucăți
ardei 1 bucată
usturoi
ulei
smântână 200 gr
unt 50 gr
verdeață 1 legătură
sare

Fasolea se spală, se rupe și se opărește în apă cu sare, se scurge și se lasă să se răcească.




Ceapa se spală, se toacă mărunt, se călește în ulei și se stinge cu o cantitate din apa în care a fiert fasolea. Se adaugă fasolea, se spală roșiile și se opăresc puțin până pleznește pielița de pe ele.





Ardeiul spălat și curățat de semințe se taie mărunt, roșiile se curăță de coajă și semințe și se taie cubulețe, usturoiul se toacă mărunt. Se adaugă toate ingredientele menționate una după alta în oala cu fasole. Se adaugă smântâna, se taie bucățica de unt se tăvălește prin făină și se pun deasupra. Se va închega sosul și se va adăuga verdeața tăiată mărunt .






Poftă bună !



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Macrame - Şnurul simplu, șnurul dublu

Se lucrează cu croșeta 2 ochiuri de lanț, se revine la primul ochi cu un picioruș  scurt, se întoarce lucrul și mai facem un picioruș scurt. Pe croșetă vom avea un ochi iar pe marginile șnurului au apărut 2 fire laterale, prin care vom introduce croșeta și vom apuca firul pe sub ele, rezultă 2 ochiuri pe croșetă, scădem ochiurile la unul.  Cele două fire le vom numi ochiuri laterale.

Curs de croitorie- Cum se coase-fermoarul la pantalon

      Coaserea fermoarului la pantalon are ca scop prelucrarea celor două părți care formează deschizătura șlițului respectiv partea de mijloc a feței pantalonului . Acest lucru se face în următorii pași :      1. Se aplică întăriturile pe ambele părți ale șlițului , respectiv stânga și dreapta , prin presare cu călcătorul.      2. Se execută surfilatul la mașina de cusut triplock sau zigzag  (folosind aceeași culoare de ață ca a materialului folosit ) a rezervelor și al dublurii.

Puncte și cusături ornamentale-Punctul în urma acului

             Pentru punctele de ornamentație nodurile se fac numai la însăilat pentru fixarea țesăturilor. Altfel spus firul se ascunde prin împunsături mici în același loc iar pe urmă se ascunde acoperind-ul cu un alt punct de cusătură sau de broderie.