Treceți la conținutul principal

Dulceața de dovlecei

        V-am povestit atât despre grădina noastră de care suntem atât de mândri dar a venit vremea să vă împărtășesc și ultima delicatesă culinară pe care am dibuit-o printre rafturile blogurilor culinare. Ideea este nouă pentru mine, dar cum avusesem o recoltă bogată de dovlecei, care încă nu s-a epuizat din fericire, și pentru că ne-am ghiftuit aproape spre saturatie de dovlecei pane sau à la grec, am optat spre o rețetă care inițial m-a intrigat .



Ingrediente :

3 dovlecei mari
3 kg zahăr
600 ml apă
3 pliculețe zahăr vanilat
3 lămâi
100 gr de migdale

Se spală și se curăță dovleceii, se taie bucățele. Se pune apa la fiert iar când a început să clocotească se pun dovleceii în oală. Se scurg de apă și se trec printr-un jet de apă rece. Se procedează încă o dată în același mod, dar părerea mea este că era suficient o singură dată. Separat într-o altă oală se pune la fiert siropul din zahar și apă. Amestecați încet până se dizolvă zahărul și se îngroașă puțin. Adăugați dovlecelul opărit și scurs de apă, zahărul vanilat și migdalele. Lăsați să fiarbă la foc mic amestecând să nu se prindă. Între timp sterilizați borcanele în cuptor. Testați pe o farfurie picurând cu lingura și când rămâne gros și nu curge înseamnă că este gata. Adaugă zeama de la lămâile stoarse și mai fierbe încă 5 minute. Pune dulceața în borcane. A rezultat o dulceață de o culoare încântătoare și un gust rafinat. Rețeta o găsiți  : aici
















Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Macrame - Şnurul simplu, șnurul dublu

Se lucrează cu croșeta 2 ochiuri de lanț, se revine la primul ochi cu un picioruș  scurt, se întoarce lucrul și mai facem un picioruș scurt. Pe croșetă vom avea un ochi iar pe marginile șnurului au apărut 2 fire laterale, prin care vom introduce croșeta și vom apuca firul pe sub ele, rezultă 2 ochiuri pe croșetă, scădem ochiurile la unul.  Cele două fire le vom numi ochiuri laterale.

Curs de croitorie- Cum se coase-fermoarul la pantalon

      Coaserea fermoarului la pantalon are ca scop prelucrarea celor două părți care formează deschizătura șlițului respectiv partea de mijloc a feței pantalonului . Acest lucru se face în următorii pași :      1. Se aplică întăriturile pe ambele părți ale șlițului , respectiv stânga și dreapta , prin presare cu călcătorul.      2. Se execută surfilatul la mașina de cusut triplock sau zigzag  (folosind aceeași culoare de ață ca a materialului folosit ) a rezervelor și al dublurii.

Puncte și cusături ornamentale-Punctul în urma acului

             Pentru punctele de ornamentație nodurile se fac numai la însăilat pentru fixarea țesăturilor. Altfel spus firul se ascunde prin împunsături mici în același loc iar pe urmă se ascunde acoperind-ul cu un alt punct de cusătură sau de broderie.