1kg. ciuperci proaspete
ardei gras galben și roșu
500 g. roșii
2 legături ceapă verde
verdeață
piper,sare
Ciupercile se spală bine, se decojesc și se taie felii.
Ceapa se spală bine sub jet de apă rece, se toacă mărunt.
Ardeii se spală, se curăță de cotoare și semințe, se taie julien.
ardei gras galben și roșu
500 g. roșii
2 legături ceapă verde
verdeață
piper,sare
Ciupercile se spală bine, se decojesc și se taie felii.
Ceapa se spală bine sub jet de apă rece, se toacă mărunt.
Ardeii se spală, se curăță de cotoare și semințe, se taie julien.
Se încinge uleiul și se pune ceapa tocată, se călește ușor, se adaugă ciupercile, se pune sare după gust,
se pune capacul, se micșorează focul.
Până se fierb ciupercile, se pune într-o crăticioară apă la fiert, se opăresc roșiile, se curăță de coajă și se toacă mărunt.
Când ciupercile s-au înmuiat, se adaugă ardeii, și roșiile tocate , se mai lasă câteva minute, se adaugă verdeața și piperul.
Alăturat se poate servi cu mămăliguță fierbinte.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Toţi oamenii se aseamănă prin cuvinte,numai faptele îi deosebesc