Treceți la conținutul principal

Ciorba de cartofi cu ciolan crud

Ingrediente:
cartofi 1kg
morcovi 150g
ceapă 2 buc
pătrunjel 150g
țelină 1 buc.mică
roșii 4buc.
lămâie
smântână 200 g
leuștean
pătrunjel verde
sare

Se curăță cartofii de coajă, morcovii, țelina, pătrunjelul și ceapa, se spală cu apă rece.  
Ciolanul de porc se spală într-un jet de apă rece se pune într-o oală mare alături de o ceapă și țelină.
Sfat : adăugați întotdeauna sare când puneți la fiert nu după sau la sfârșitul fierberii, atunci se va completa doar cât este necesar !





 Se umple oala cu apă se adaugă o lingură de sare și se pune la fiert. 
Când oala dă în clocot se spumează cu spumiera. 
Se pun în apa morcovii și pătrunjelul întregi păstrându-se câte o bucată din fiecare .


Morcovul și pătrunjelul rămas se taie julien iar ceapa se taie mărunt. 
Pentru o culoare mai aspectuoasă puteți folosi ceapa verde, eu aștept încă să crească...:))




Când ciolanul este aproape fiert pune o lingură de ulei la încins, călește ceapa ușor adaugă morcovii și pătrunjelul pregătit, stinge cu zeama din oală și aruncă toată compoziția în oală .






       Adaugă imediat cartofii tăiați cubulețe .



    Scoate ciolanul și restul legumelor fierte întregi cum ar fii : morcovii, pătrunjelul, ceapa și țelina .



    Scoate carnea de pe os, mărunțește-o și pune-o înapoi în oală .



 După ce ai spălat roșiile rostogolește-le în oală câteva secunde până pleznește pielița de  pe ele, scoate-le din oala, curăță-le de pieliță și semințe, taie-le fâșii sau cuburi și aruncă-le în oală .






 Între timp pe repede-înainte spală leușteanul și pătrunjelul, toacă-l mărunt iar într-un castron sparge un ou folosind doar gălbenușul, stoarce o lămâie, amestecă ușor și  adaugă smântâna .




    Ca să nu se taie toarnă cu polonicul încet și fără grabă ...



       Lasă să mai dea un clocot și la sfârșit se mai potrivește gustul de sare și se adaugă verdeața tăiată mărunt .



Comentarii

  1. f buna bv bv bv bvbravoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. A fost, doamnă Adriana! De fapt este o rețetă de familie... :) Mama făcea des pe vremuri această ciorbă din ''adidași'' așa că am păstrat tradiția! De asemenea spunea că un bucătar adevărat face mâncare din ''nimic'' nu doar din ingrediente fixe, fine ori delicatese. Și mi-a plăcut mult și etapa aceasta a vieții în care am profesat ca bucătar... :)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Toţi oamenii se aseamănă prin cuvinte,numai faptele îi deosebesc

Postări populare de pe acest blog

Macrame - Şnurul simplu, șnurul dublu

Se lucrează cu croșeta 2 ochiuri de lanț, se revine la primul ochi cu un picioruș  scurt, se întoarce lucrul și mai facem un picioruș scurt. Pe croșetă vom avea un ochi iar pe marginile șnurului au apărut 2 fire laterale, prin care vom introduce croșeta și vom apuca firul pe sub ele, rezultă 2 ochiuri pe croșetă, scădem ochiurile la unul.  Cele două fire le vom numi ochiuri laterale.

Curs de croitorie- Cum se coase-fermoarul la pantalon

      Coaserea fermoarului la pantalon are ca scop prelucrarea celor două părți care formează deschizătura șlițului respectiv partea de mijloc a feței pantalonului . Acest lucru se face în următorii pași :      1. Se aplică întăriturile pe ambele părți ale șlițului , respectiv stânga și dreapta , prin presare cu călcătorul.      2. Se execută surfilatul la mașina de cusut triplock sau zigzag  (folosind aceeași culoare de ață ca a materialului folosit ) a rezervelor și al dublurii.

Puncte și cusături ornamentale-Punctul în urma acului

             Pentru punctele de ornamentație nodurile se fac numai la însăilat pentru fixarea țesăturilor. Altfel spus firul se ascunde prin împunsături mici în același loc iar pe urmă se ascunde acoperind-ul cu un alt punct de cusătură sau de broderie.