Treceți la conținutul principal

Tutorial-prelucrare fotografii

      
     V-am promis cu ceva timp în urmă că vom discuta despre modul în care-mi procesez fotografiile pentru a-mi limita descărcările de pe alte situri și de ce nu pentru a renunța în a mai copia frenetic ideile sau munca altora.


În primul rând trebuie să descarci programul Gimp  de aici, și să-l instalezi în propriul tău calculator. Pe urmă nu-ți rămâne de făcut decât să vizionezi videoclipul următor pentru a înțelege pașii care trebuie urmați pentru a-ți realiza un proiect dintr-o simpla fotografie și a-l transpune pe o bucată de material folosind punctul în cruce. Culorile le poți depista cu același program sau folosind Paint, ulterior rezultatul arătând cam în felul acesta :




Desigur,cu timpul veți deveni mai răbdătoare decât mine și de ce nu , mai pricepute în mânuirea acestui program și poate ne veți împărtăși alte metode de procesare a fotografiilor pe care le-am putea utiliza în diverse scopuri.


Comentarii

  1. Adna cred ca e folositor acest program dar nustiu daca m-as descurca...
    Oricum multumim pentru tot ce aduci aici!
    O primavara binecuvantata!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Toţi oamenii se aseamănă prin cuvinte,numai faptele îi deosebesc

Postări populare de pe acest blog

Macrame - Şnurul simplu, șnurul dublu

Se lucrează cu croșeta 2 ochiuri de lanț, se revine la primul ochi cu un picioruș  scurt, se întoarce lucrul și mai facem un picioruș scurt. Pe croșetă vom avea un ochi iar pe marginile șnurului au apărut 2 fire laterale, prin care vom introduce croșeta și vom apuca firul pe sub ele, rezultă 2 ochiuri pe croșetă, scădem ochiurile la unul.  Cele două fire le vom numi ochiuri laterale.

Curs de croitorie- Cum se coase-fermoarul la pantalon

      Coaserea fermoarului la pantalon are ca scop prelucrarea celor două părți care formează deschizătura șlițului respectiv partea de mijloc a feței pantalonului . Acest lucru se face în următorii pași :      1. Se aplică întăriturile pe ambele părți ale șlițului , respectiv stânga și dreapta , prin presare cu călcătorul.      2. Se execută surfilatul la mașina de cusut triplock sau zigzag  (folosind aceeași culoare de ață ca a materialului folosit ) a rezervelor și al dublurii.

Puncte și cusături ornamentale-Punctul în urma acului

             Pentru punctele de ornamentație nodurile se fac numai la însăilat pentru fixarea țesăturilor. Altfel spus firul se ascunde prin împunsături mici în același loc iar pe urmă se ascunde acoperind-ul cu un alt punct de cusătură sau de broderie.