Treceți la conținutul principal

Rutina zilei de luni

      
        Pornesc prin casă entuziasmată după o zi de odihnă. Programată în subconștient rutina zilnică al preparării cafelei nu se lasă amânată. În niciun caz astăzi. Deci, pun ibricul de apă pe foc și ca să nu stau degeaba pregătesc focul în soba din bucătărie. E locul în care staționez mai toată ziua. Ca într-o joacă poziționez lemnele piramidal. Uneori omul meu râde de mine susținând că nu " am fost iubită de niciun țigan " pentru că nu întotdeauna reușesc să aprind focul fără efort. Dimineața aceasta nu a fost mai diferită ca altele. În privința focului...

          Am terminat cafeaua. Pun o linguriță de apă rece să se așeze și o torn în ceașcă. Mă așez la masă, deschid cartea lăsând privirea să înfulece cuvinte. În sobă flăcările lacome înghit grămăjoara de lemne care sunt singurele ce sparg liniștea în dimineața aceasta.




          Nu cunosc valoarea zilea de astăzi dar cu siguranță va avea întâietate față de ziua de mâine. Deși nu văd vreun nor pe cer, soarele stă ascuns pe undeva căci refuză cu încăpățânare să apară. Oricum ar fii timpul afară nu am de gând să staționez prea mult în fața tastaturii... Programat sau nu timpul este întotdeauna prea scurt sau ziua are prea puține ore. Și ceva tot ar trebui să rămână nefăcut astăzi pentru ziua următoare.
          Intenționat am lăsat pentru încheiere câteva diagrame care ar trebui să înlocuiască celelalte cuvinte de final, dând impresia că ziua nu s-a sfârșit înainte de a începe...




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Macrame - Şnurul simplu, șnurul dublu

Se lucrează cu croșeta 2 ochiuri de lanț, se revine la primul ochi cu un picioruș  scurt, se întoarce lucrul și mai facem un picioruș scurt. Pe croșetă vom avea un ochi iar pe marginile șnurului au apărut 2 fire laterale, prin care vom introduce croșeta și vom apuca firul pe sub ele, rezultă 2 ochiuri pe croșetă, scădem ochiurile la unul.  Cele două fire le vom numi ochiuri laterale.

Curs de croitorie- Cum se coase-fermoarul la pantalon

      Coaserea fermoarului la pantalon are ca scop prelucrarea celor două părți care formează deschizătura șlițului respectiv partea de mijloc a feței pantalonului . Acest lucru se face în următorii pași :      1. Se aplică întăriturile pe ambele părți ale șlițului , respectiv stânga și dreapta , prin presare cu călcătorul.      2. Se execută surfilatul la mașina de cusut triplock sau zigzag  (folosind aceeași culoare de ață ca a materialului folosit ) a rezervelor și al dublurii.

Puncte și cusături ornamentale-Punctul în urma acului

             Pentru punctele de ornamentație nodurile se fac numai la însăilat pentru fixarea țesăturilor. Altfel spus firul se ascunde prin împunsături mici în același loc iar pe urmă se ascunde acoperind-ul cu un alt punct de cusătură sau de broderie.