Curs de croitorie - pantalonul copiii


Instrucțiuni pentru coaserea pantalonului:                                

1. Se execută prinderea părților din spate, rezerva se surfilează, se calcă înspre tiv și se finalizează prin unul sau două tighele pe fața materialului. 

2. Se cos buzunarele(vezi : buzunarul la pantalon). 

3. Se execută cusăturile laterale, se surfilează ( împreună sau separat ) se calcă cusăturile înspre spate și se tighelesc dublu sau la o tălpiță pe partea spatelui.

4. Se execută cusăturile interioare ale cracilor pantalonului și se calcă desfăcut.

5. Se întorc părțile cusute pe față. Se așează față pe față turul pantalonului respectând egalitatea cusăturilor și se coase începând de la semnul șlițului roată pe mijlocul părților din spate. Pentru o rezistență mai îndelungată repetați pașii pe aceeași cusătură. 

6. Șlițul (vezi : montarea fermoarului )Betelia sau cordonul : aplică întăritura pe dosul materialului, pliază în două pe lungime și presează cu călcătorul iar una din margini îndoaie dedesubt apăsând cu călcătorul pentru fixare, surfilează cealaltă parte înainte de montarea beteliei pentru a-ți ușura munca. 

7. Partea pliată așezată față pe față pe marginea de sus a pantalonului începând de la cusătura de mijloc a spatelui și implicit mijlocul cordonului spre față, prinde în ace de gămălie și coase un milimetru mai sus de linia pliată prin călcare. Coase capetele beteliei, sficuiește și întoarce colțurile. 

8. Execută un tighel de prindere având grijă să pornești dintr-un capăt spre celălalt (de preferat ar fi să lucrezi mai mult pe fața materialului ) și coase cu un milimetru mai jos de linia anterioară prinzând marginile în interiorul cordonului. [ În cazul pantalonilor pentru copiii introdu în partea din spate un elastic executând înainte de montarea inițială a beteliei, două butoniere ]
                                 

    9. Surfilează tivul și pliază-l spre interiorul pantalonului, calcă-l și coase un tighel, execută butoniera  și coase nasturele. 

    Comentarii

    Postări populare