Treceți la conținutul principal

Indian Kasuthi Embroidery-motiv 1



Kasuthi implică brodarea modelelor foarte complicate, marcându-se cu cărbune sau creion. Motivele sunt cusute fără a utiliza noduri pentru a se asigura că ambele părți ale pânzei arată la fel. Soiuri diferite de cusături sunt folosite pentru a obține modelul dorit.
(preluat de la Wikipedia, enciclopedia liberă)
   

În cazul în care doriți să vă delectați memoria cu nestemate culturale am selectat un sit care nu este deloc superficial în etalarea profundă despre cultura Indiei. Trebuie însă să recunoaștem că indienii au o cultură particulară, plină de savoare și misticism. Dar vă las în compania unor cuvinte mai înțelepte decât ale mele și de ce nu mai profunde... Apasă aici

Atunci când am postat videoclipul multă lume a fost dezamăgită că am atribuit acest motiv culturii lor și nu culturii noastre. De fapt am urmărit acum câțiva ani pe un sit de pe urma căruia am beneficiat de anumite tehnici impresionante de cusut și brodat, o adevărată enciclopedie. Acolo era și motivul prezentat dar așa cum au afirmat și alții dar și mama în tradiția locurilor noastre acestui motiv i se spunea steluță. Dar trebuie să înțelegem că uneori apar anumite coincidențe iar eu nu doresc nici să infirm nici să afirm lucruri pe care nu le cunosc și nici să creez vreo competiție în favoarea ori dauna cuiva...


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Macrame - Şnurul simplu, șnurul dublu

Se lucrează cu croșeta 2 ochiuri de lanț, se revine la primul ochi cu un picioruș  scurt, se întoarce lucrul și mai facem un picioruș scurt. Pe croșetă vom avea un ochi iar pe marginile șnurului au apărut 2 fire laterale, prin care vom introduce croșeta și vom apuca firul pe sub ele, rezultă 2 ochiuri pe croșetă, scădem ochiurile la unul.  Cele două fire le vom numi ochiuri laterale.

Curs de croitorie- Cum se coase-fermoarul la pantalon

      Coaserea fermoarului la pantalon are ca scop prelucrarea celor două părți care formează deschizătura șlițului respectiv partea de mijloc a feței pantalonului . Acest lucru se face în următorii pași :      1. Se aplică întăriturile pe ambele părți ale șlițului , respectiv stânga și dreapta , prin presare cu călcătorul.      2. Se execută surfilatul la mașina de cusut triplock sau zigzag  (folosind aceeași culoare de ață ca a materialului folosit ) a rezervelor și al dublurii.

Puncte și cusături ornamentale-Punctul în urma acului

             Pentru punctele de ornamentație nodurile se fac numai la însăilat pentru fixarea țesăturilor. Altfel spus firul se ascunde prin împunsături mici în același loc iar pe urmă se ascunde acoperind-ul cu un alt punct de cusătură sau de broderie.