Treceți la conținutul principal

Modele de tricotat-model 4



         Orice femeie își dorește, uneori, să capteze atenția persoanelor din jurul lor, atribuindu-și, pe lângă frumusețe și  inteligență, un anumit "portofoliu" de îndeletniciri, făcute cu râvnă, pasiune, ori necesitate, din urma cărora să nu beneficieze doar de aprecieri, ori laude binemeritate, ci, doar de roadele muncii lor.

         În general, preocupările actuale ale oricărei femei contemporane, au ca țintă, domeniile care le definesc caracterul ori câștigul, prin asta referindu-mă strict la serviciul ei, accentuându-se intenționat pe modă și cosmetică. De multe ori suntem supuși unei dileme acute prin oscilarea între abundența accesoriilor trupești ori modestie. Nu este dificil  să te regăsești în viață la granița dintre ridicol și ipocrizie, la fel cum, cu aceeași ușurință ne lăsăm îmbrățișați de aceste vicii doar pentru că altfel, poți rămâne invizibil pe o piața în care, grația ori modestia nu fac casă bună cu cerințele lumești.
        Viziunea femeii creștine în percepția multora, inclusiv a mea, este zugrăvită cu multă asprime, aceasta trebuind să se conformeze unor cerințe ce țin strict mai mult de dogmele bisericești decât de modestie, seriozitate ori credință. Moda a ajuns pe culmi atât de înalte, încât, depășește ca și măreție vechea cetate a Babilonului. Aceasta nu este o laudă !
         În fiecare dintre noi există sâmburele acela de necuviință care se dezvoltă mai întâi în interiorul trupului ca după aceea să ne cuprindă toată ființa. Poate o conștiință trează ne-ar putea călăuzi spre o alegere mai puțin rigidă pentru trup dar, onorantă pentru suflet. Inițial veșmintele ar fi trebuit să ajute femeia în scopul promovării ei devenind, involuntar, vizibilă deși, acest lucru nu era tocmai necesar, deoarece ea nu avea nevoie de vreo confirmare a existentei sale, căci ea, femeia, fusese creata pentru  "a împărții sceptrul stăpânirii " .
       Dar asocierea de cuvinte, cele mai reprezentative, în viața femeii au devenit, nu bărbatul ( soțul ) ori familia (căsnicia ) ci : moda, stilul, frumusețea. Senzualitatea este greu de ignorat, iar rubricile de genul "prost sau bine îmbrăcat " fac ravagii în buzunarele părinților cât și în cosmetizarea caracterului a tinerelor fete. Decența  este ceea ce nu ar trebui să lipsească din garderoba dumneavoastră  .








Model de tricotat - model 4



R1 și R3: 7 ochiuri dos, 4 ochiuri față, se repetă *
R2 și R4: 7 ochiuri față, 4 ochiuri dos, se repetă *
R5: toate ochiurile pe față
R6: toate ochiurile pe dos
 R7: Se respectă același model doar că se deplasează cu două ochiuri spre stânga ori spre dreapta

Schema


        

Comentarii

  1. Mirela ce fain articolul!
    Adevarul e ca, persoanele cu un anumit stadiu de cultura sunt foarte simpli incepand de la locuinte pana la imbracaminte.N-ai zice ca sunt medici, profesori etc.
    Sa privim intr-acolo...adica inspre acest gen de persoane.
    O zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea Corina, de aceea sunt fascinată, să spunem, de oameni asemenea ție! Atunci când îmi doresc să găsesc răspunsuri ori să revin pe linia de plutire, caut reperele de care am nevoie pe blogul tău. Simplitatea e greu de întreținut dar atât de rafinată!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Toţi oamenii se aseamănă prin cuvinte,numai faptele îi deosebesc

Postări populare de pe acest blog

Macrame - Şnurul simplu, șnurul dublu

Se lucrează cu croșeta 2 ochiuri de lanț, se revine la primul ochi cu un picioruș  scurt, se întoarce lucrul și mai facem un picioruș scurt. Pe croșetă vom avea un ochi iar pe marginile șnurului au apărut 2 fire laterale, prin care vom introduce croșeta și vom apuca firul pe sub ele, rezultă 2 ochiuri pe croșetă, scădem ochiurile la unul.  Cele două fire le vom numi ochiuri laterale.

Curs de croitorie- Cum se coase-fermoarul la pantalon

      Coaserea fermoarului la pantalon are ca scop prelucrarea celor două părți care formează deschizătura șlițului respectiv partea de mijloc a feței pantalonului . Acest lucru se face în următorii pași :      1. Se aplică întăriturile pe ambele părți ale șlițului , respectiv stânga și dreapta , prin presare cu călcătorul.      2. Se execută surfilatul la mașina de cusut triplock sau zigzag  (folosind aceeași culoare de ață ca a materialului folosit ) a rezervelor și al dublurii.

Puncte și cusături ornamentale-Punctul în urma acului

             Pentru punctele de ornamentație nodurile se fac numai la însăilat pentru fixarea țesăturilor. Altfel spus firul se ascunde prin împunsături mici în același loc iar pe urmă se ascunde acoperind-ul cu un alt punct de cusătură sau de broderie.